Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Μικρά μυστικά για την καλοκαιρινή μας διατροφή

Χρήσιμες συμβουλές και tips για την καλοκαιρινή διατροφή.

1

Μικρά μυστικά για την καλοκαιρινή μας διατροφή

Το Καλοκαίρι σχετίζεται με διακοπές και η διατροφή με την υγεία. Η καλή διατροφή είναι ιδιαίτερα σημαντική κατά τους θερμούς καλοκαιρινούς μήνες παρόλο που μικρές διατροφικές «αμαρτίες» έχουν τη θέση τους στην καθημερινότητά μας. Δε χρειάζεται όμως να φαντάζεστε συνεχώς γύρω σας θερμίδες.  Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, κίνηση και αίσθηση του μέτρου.

Μερικές απλές συμβουλές για τη διατροφή μας το καλοκαίρι:

  • Καταναλώστε λιπαρές τροφές με μέτρο. Οι μεγάλες ποσότητες λιπαρών αλλά και πικάντικων φαγητών αυξάνουν τη θερμοκρασία του σώματος με αποτέλεσμα να ιδρώνουμε περισσότερο.
     
  • Το καλοκαίρι χάνουμε μέχρι και 3,5λίτρα υγρών από το σώμα μας. Η αφυδάτωση οδηγεί σε συρρίκνωση του εγκεφάλου και πονοκέφαλο. Ενυδατωθείτε με απλό φυσικό μεταλλικό νερό και όχι αναψυκτικά, χυμούς, milk shake, αλκοολούχα ποτά, ποτά με ζάχαρη κ.α. Τα ποτά αυτά μπορεί να μας δροσίζουν στιγμιαία, αλλά δεν θα μας ξεδιψάσουν, ενώ παράλληλα θα μας δώσουν και πολλές θερμίδες.
     
  • Η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία προκαλεί πρόωρη γήρανση. Καταναλώστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Περιέχουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά που προστατεύουν τα κύτταρα.
     
  • Είστε στη ταβέρνα; Παραγγείλτε πρώτα σαλάτες και πιείτε νερό ώστε να ενυδατωθείτε αλλά και να δημιουργήσετε ένα πρώτο αίσθημα κορεσμού. Διατηρήστε τη ψυχραιμία σας και δοκιμάστε απ’ όλα αλλά με μέτρο.
     
  • Θα θέλατε ένα ελαφρύ βραδινό; Προτιμήστε μια κρύα σαλάτα με λαχανικά ή ακόμη και φρούτα. Συνδυάστε φρούτα με μεγάλη ποσότητα υγρών όπως το καρπούζι ή το πεπόνι με λίγο τυρί και 1-2 κριτσίνια ολικής άλεσης. Θα σας ενυδατώσει και θα σας προσφέρει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά.

Για περισσότερες συμβουλές ρίξτε μια ματιά και στα άρθρα μας στο Noiazomai:

Τα μυστικά της καλοκαιρινής διατροφής

Διατροφή & απώλεια βάρους το καλοκαίρι

Καλοκαίρι και φαγητό χωρίς στερήσεις


Καλό καλοκαίρι και καλή διατροφή σε όλους!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!