Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
5 τρόποι να αποφύγετε τα περιττά κιλά τον χειμώνα!

Οι μικρές αλλαγές σήμερα, χτίζουν τις συνήθειές μας για μια πιο υγιή ζωή. Ενημερώσου εδώ για τους 5 τρόπους να αποφύγεις τα περιττά κιλά τον Χειμώνα!

5 τρόποι να αποφύγετε τα περιττά κιλά τον χειμώνα!

5 τρόποι να αποφύγετε τα περιττά κιλά τον χειμώνα!

Μια σοφή έκφραση που χρησιμοποιούμε σύχνά όταν κάνει κρύο είναι: «κουνήσου για να ζεσταθείς». Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Η κίνηση βελτιώνει τη κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς, αυξάνει το μεταβολισμό και τη θερμοκρασία του σώματος. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όταν κρυώνουμε κινούμαστε για να ζεσταθούμε.

Ξέρετε γιατί από τότε που ανακαλύφθηκε ο κλιματισμός (το air condition) αυξήθηκε η παχυσαρκία?

Τα air condition, δημιουργούν ομαλές συνθήκες διαβίωσης. Η ελεγχόμενη θερμοκρασία στους χώρους που ζούμε μας κάνει να μη κρυώνουμε και να είμαστε περισσότερο αδρανείς.

Γιατί  το χειμώνα παχαίνουμε?

 Χαρακτηριστικό της χειμερινής περιόδου είναι η ακινησία. Το καλοκαίρι αντίθετα, θα πάμε για μπάνιο ή μια βόλτα, η θα θυμηθούμε το γυμναστήριο για να χάσουμε τα περιττά κιλά μας. Το χειμώνα όμως η δικαιολογία του καιρού μας κάνει αδρανείς, μένοντας περισσότερες ώρες στο σπίτι, βλέποντας τηλεόραση. Εκεί φυσικά έχουμε περισσότερες πιθανότητες να τσιμπολογήσουμε και να έχουμε το μυαλό μας στο φαγητό. Υπάρχουν και οι περίοδοι των εορτών (Χριστούγεννα, Πάσχα), όπου και εκεί υπάρχει μια ακατάσχετη υπερφαγία. Αυτό σε συνδυασμό με τη μειωμένη φυσική δραστηριότητα, είναι οι βασικότεροι παράγοντες που το χειμώνα «παίρνουμε» κιλά.

1. Μη κάθεσαι!

Η λύση είναι να μη μένουμε αδρανείς. Επιλέγουμε ένα σπόρ που μας ταιριάζει και το κάνουμε συχνά όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Κινούμαστε όσο περισσότερο μπορούμε. Αν αφήσουμε ένα αυτοκίνητο σε αδράνεια θα σκουριάσει. Έτσι είναι και το σώμα μας. Μην αφήνετε το σώμα σας να σκουριάσει! Κινηθείτε!

2. Βγάλε το μυαλό σου από το φαγητό. Σταμάτα να τσιμπολογάς ότι βρείς!

Όταν μπαίνεις στο σπίτι, το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να ανοίγεις το ψυγείο? Βγάλε το μυαλό σου από το φαγητό. Αν θές να τσιμπολογήσεις μπροστά στην τηλεόραση, αντί για πατατάκια, κόψε ραβδάκια λαχανικών και φάτα σκέτα ή με λεμόνι. Επίσης μπορείς να τσιμπολογήσεις λίγα δημητριακά ολικής αλέσεως. Μια χούφτα όμως όχι ολόκληρο το πακέτο. Οι παραπάνω λύσεις, έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι γεμάτα βιταμίνες και φυτικές ίνες που δυναμώνουν τον οργανισμό μας και βοηθούν στη καλή λειτουργία του εντέρου.

3. Τρώγε σωστά για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι καταναλώνοντας 5 μικρά ημερήσια γεύματα, αυξάνουμε το μεταβολισμό μας κατά 10%. Η πέψη και η απορρόφηση των τροφών έχουν τη δυνατότητα να παράγουν ενέργεια. Είναι η λεγόμενη «Θερμογένεση». Αυτό συμβαίνει λίγα λεπτά μετά την κατανάλωση τροφής. Τότε οι ενέργεια που παράγεται είναι κατά περίπου 10% περισσότερη από αυτή που παράγεται όταν έχουμε άδειο στομάχι, αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματός μας. Κάνουμε δηλαδή περισσότερες «καύσεις». Κρατάμε το μεταβολισμό μας συνεχώς ενεργοποιημένο και αποτρέπουμε τον εαυτό μας από την υπερφαγία. Βέβαια προσέχουμε το είδος των τροφών. Όταν λέμε 5 μικρά γεύματα δεν εννοούμε κάθε λίγο και λιγάκι να τρώμε γλυκά, πατατάκια, σάντουιτς κτλ, αλλά 3 κύρια ισορροπημένα γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) καθώς και 2 ενδιάμεσα ελαφρά σνάκ όπως γιαούρτι, φρούτο ή μπάρα δημητριακών.

5 τρόποι να αποφύγετε τα περιττά κιλά τον χειμώνα!

4. Πιες πολύ νερό κι ας κρυώνεις.

Το χειμώνα, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, ιδρώνουμε λιγότερο και το αίσθημα της δίψας μειώνεται. Όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο οργανισμός μας έχει μεγάλες ανάγκες για υγρά ακόμη και το χειμώνα. Εκτός από το νερό και άλλες τροφές εφοδιάζουν τον οργανισμό μας με υγρά. Ο καφές, τα ροφήματα, τα φρούτα, οι σούπες είναι επίσης τρόφιμα με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό. Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας να καταναλώνουμε τουλάχιστον 1,5lt νερό την ημέρα, έστω και αν δε διψάμε. Είναι πολύ σημαντικό για τη καλή λειτουργία του μεταβολισμού μας και του σώματός μας γενικότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι όταν πιούμε κρύο νερό το χειμώνα, ζεσταινόμαστε!

5. Μην αγχώνεσαι!

Το άγχος είναι εναντίον σου. Σε κάνει να τρως συνέχεια χωρίς να το καταλαβαίνεις. Το καλύτερο φάρμακο ενάντια στο άγχος είναι η άσκηση. Οποιαδήποτε άσκηση σου αρέσει. Από το απλό περπάτημα ή το χώρο μέχρι την ποδηλασία και τη κολύμβηση.

Δε χρειάζονται μαγικά κόλπα για να χάσουμε ή να κρατήσουμε τα κιλά μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι μικρές καθημερινές αλλαγές στον τρόπο σκέψης μας. «Οι μικρές αλλαγές σήμερα, χτίζουν τις συνήθειές μας για μια ζωή».

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!