Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής

Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής ώστε να χαρούμε την όμορφη στολισμένη πόλη οικογενειακά και χωρίς πολύ κόσμο!

3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής μαζί με την οικογένειά μας.

3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής μαζί με την οικογένειά μας.

Από τη στιγμή που το ημερολόγιο «γράψει» 1η Δεκεμβρίου, τα πάντα μπαίνουν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Ακόμη και αν η παρούσα κατάσταση προδίδει πως οι επερχόμενες γιορτές δε θα θυμίζουν σε τίποτα εκείνες των προηγούμενων χρόνων, εμείς δε χάνουμε την αισιοδοξία μας! Αντίθετα, περιμένουμε με ανυπομονησία τη στιγμή που θα κάνουμε για λίγο στην άκρη τις επαγγελματικές υποχρεώσεις και θα απολαύσουμε ατελείωτο παιχνίδι και στιγμές χαλάρωσης με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Καθώς όσο πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο η πολυκοσμία στα σημεία αυτά αυξάνεται, εμείς επιλέγουμε να απολαύσουμε τις χριστουγεννιάτικες βόλτες μας αρκετές ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, ώστε να χαρούμε την όμορφη στολισμένη πόλη με την ησυχία μας.

Χριστούγεννα στο κέντρο της Αθήνας

Το κέντρο της Αθήνας τα Χριστούγεννα δημιουργεί πάντα μια μαγική, εορταστική ατμόσφαιρα και είναι ιδανικό για τις χριστουγεννιάτικες βόλτες μας, εκείνες που απολαμβάνουμε αρκετές ημέρες πριν τις γιορτές. Το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος είναι ιδανικά μέρη για να χαρούν τα παιδιά και να παίξουν, κάθε εποχή του χρόνου, ενώ συνεχίζοντας προς την πλατεία Συντάγματος και την οδό Ερμού, είναι βέβαιο πως θα μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων -ακόμα και ένα μήνα πριν τις γιορτές. Διότι, μπορεί μεν το επίσημο δέντρο του δήμου Αθηναίων να στολίζεται προς τα μέσα του μήνα, όμως τα καταστήματα έχουν βάλει τα γιορτινά τους και τα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν μας δημιουργούν μια πολύ ευχάριστη αίσθηση. Μπορούμε να επιλέξουμε για τη βόλτα μας, μάλιστα, ώρες και μέρες που τα καταστήματα είναι κλειστά, καθώς κύριος σκοπός μας είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί!

3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής μαζί με την οικογένειά μας.

Εξερευνούμε την όμορφη πλευρά της πόλης

Αν απομακρυνθούμε μάλιστα από τη συνήθως πολυσύχναστη οδό Ερμού στο Σύνταγμα, τότε επιλέγουμε να ανηφορίσουμε στα στενά δρομάκια της Πλάκας. Θέτοντας ως σημείο εκκίνησης την οδό Θέσπιδος και προχωρώντας έως το γραφικό εκκλησάκι του Αη-Γιώργη του Βράχου, έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε την ατμόσφαιρα, γνωρίζοντας σημεία της πόλης που παραμένουν αυθεντικά. Εάν οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν, μπορούμε να συνεχίσουμε την περιήγησή μας στην καρδιά της Αθήνας, προχωρώντας προς το λόφο του Φιλοπάππου και πραγματοποιώντας μερικές στάσεις στα εμβληματικά σημεία της περιοχής, όπως ο βυζαντινός ναός του Αγίου Δημητρίου του Λουμπαδιάρη ή το Επτάθρονο που μας παρέχει μία μοναδική θέα της πόλης και είναι ιδανικό για ένα διάλλειμα με την αγαπημένη KitKat των παιδιών!

3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής μαζί με την οικογένειά μας.

Φυσιολατρική πεζοπορία στην Πάρνηθα

Σε εντελώς άλλο κλίμα, τι πιο συνυφασμένο με τα Χριστούγεννα από μια χριστουγεννιάτικη βόλτα στο βουνό; Ειδικά η Πάρνηθα είναι ένας μαγευτικός χειμερινός προορισμός για κάθε φυσιολάτρη! Βρίσκεται λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και ενδείκνυται για σύντομες, μονοήμερες εξορμήσεις. Παρότι οι διαδρομές που μπορούμε να επιλέξουμε για την πεζοπορία μας είναι πολλές, εκείνη που ξεκινάει από την Αγία Τριάδα και καταλήγει στο εκκλησάκι του Αγίου Πέτρου στη Μόλα, είναι μία από τις ευκολότερες καθώς έχει ήπιες κλίσεις και διαρκεί περίπου δύο ώρες. Για να την πραγματοποιήσουμε, κινούμαστε βόρεια προς το ελατόδασος του Δρυμού, περνάμε το ύψωμα του Λαγού, την πηγή της Σκίπιζας και έπειτα, σχεδόν τρία χιλιόμετρα παρακάτω συναντάμε το εκκλησάκι. Σε κάθε περίπτωση, δεν παραλείπουμε να εξοπλίσουμε το back pack μας με τα κατάλληλα εφόδια, όπως ένα θερμός με νερό, ένα σνακ για το διάλλειμά μας και απαραίτητα αξεσουάρ όπως γάντια, κασκόλ και σκουφί, τα οποία θα μας κρατήσουν ζεστούς κατά τη διάρκεια της χριστουγεννιάτικης βόλτας μας.

3 Χριστουγεννιάτικες βόλτες εντός Αττικής μαζί με την οικογένειά μας.

Νοιάζομαι Tip: Όποια από τις παραπάνω επιλογές και αν ακολουθήσουμε, δεν ξεχνάμε να βάζουμε πάντα στην τσάντα μας τα λαχταριστά και πολύχρωμα κουφετάκια Smarties, τα οποία κάνουν κάθε χριστουγεννιάτικη βόλτα ακόμη πιο απολαυστική για μικρούς και μεγάλους!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!