Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Γυμναστική έξω το φθινόπωρο

Ανακάλυψε τις δραστηριότητες που θα σου επιτρέψουν να παραμείνεις σε φόρμα τον φετινό χειμώνα. Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη γυμναστική έξω το φθινόπωρο.

Γυμναστική έξω το φθινόπωρο: δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους

Γυμναστική έξω το φθινόπωρο: δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους

Διανύουμε αισίως τον προτελευταίο μήνα μίας παράξενης χρονιάς και έχουμε αρχίσει ήδη να κάνουμε τις πρώτες προετοιμασίες για τον ερχόμενο χειμώνα, που βρίσκεται προ των πυλών! Ωστόσο, ακόμη και αν ο καιρός φυσιολογικά και… αναπόφευκτα γινόταν πιο ψυχρός, εμείς επωφελούμαστε από τις τελευταίες λιακάδες, απολαμβάνοντας αναζωογονητικές, εξωτερικές προπονήσεις στον δροσερό αέρα και τη φθινοπωρινή ατμόσφαιρα. Ειδικότερα φέτος που εξαιτίας των συνθηκών δεν καταφέραμε να ανανεώσουμε την εγγραφή μας στο γυμναστήριο και ακολουθήσαμε ένα «σπιτικό» πρόγραμμα φυσικής άσκησης, είναι αναγκαίο να παρατείνουμε τις εξωτερικές προπονήσεις μας, καθώς σε λίγες εβδομάδες, το κρύο θα γίνει εντονότερο.

Παρότι αρκετοί θεωρούν πως οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο αέρας είναι δύο αποτρεπτικές συνθήκες για να γυμναστούμε σε έναν εξωτερικό χώρο, στην πραγματικότητα ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Την παρούσα περίοδο που το κρύο είναι ναι μεν αισθητό αλλά υποφερτό, ο οργανισμός χρειάζεται να δουλέψει πιο εντατικά και να «κάψει» περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια μίας προπόνησης για να ζεσταθεί, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που κάνουμε. Για όλους εμάς, λοιπόν, που είμαστε σε mood «Νοιάζομαι για τη φυσική μου κατάσταση», παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μερικές ασκήσεις που μας παρακινούν να συνεχίσουμε τις εξωτερικές προπονήσεις, ακόμη και αν ο καιρός δεν είναι ο καλύτερος «σύμμαχος» στα σχέδιά μας.

Γυμναζόμαστε ανακαλύπτοντας νέα μονοπάτια

Εάν η φθινοπωρινή ατμόσφαιρα μας ανοίγει την… όρεξη για σύντομες αποδράσεις και περιπλανήσεις σε «πράσινα» σημεία της πόλης, τότε μία φυσιολατρική πεζοπορία είναι ο ιδανικός τρόπος να συνδυάσουμε τη φυσική άσκηση με την περιπέτεια! Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα ανακαλύψουμε αρκετές ομάδες πεζοπόρων που πραγματοποιούν οργανωμένες και ασφαλείς διαδρομές σε ειδυλλιακά μέρη της Αττικής, όπως είναι ο Υμηττός, η Πάρνηθα και η Πεντέλη. Πριν δηλώσουμε συμμετοχή, είναι σημαντικό να βεβαιωθούμε πως διαθέτουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό, δηλαδή ένα ζευγάρι άνετα αθλητικά παπούτσια ή ειδικά παπούτσια πεζοπορίας, ένα ζεστό αντιανεμικό μπουφάν που θα μας προστατεύει από τον αέρα και ένα ελαφρύ σακίδιο πλάτης που θα μας επιτρέπει να έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα εφόδια, χωρίς όμως να μας βαραίνει.

Γυμναστική έξω το φθινόπωρο: δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους

Εξασκούμε την αντοχή μας στο τρέξιμο

Δεν είναι τυχαίο που το φθινόπωρο θεωρείται η αγαπημένη εποχή των runners, δηλαδή όσων ασχολούνται επαγγελματικά με το τρέξιμο. Η χαμηλή θερμοκρασία, ο δροσερός αέρας και τα φθινοπωρινά χρώματα που «ντύνουν» την πόλη, δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για να δέσουμε σφιχτά τα κορδόνια μας και να εξασκήσουμε τις επιδόσεις μας στο τρέξιμο. Το καλό με το συγκεκριμένο είδος προπόνησης είναι πως δεν μας περιορίζει καθόλου, ενώ μπορούμε να εξασκηθούμε όπου και όποτε εμείς επιθυμούμε. Όσο «γεμάτο» και αν είναι το ημερήσιο πρόγραμμά μας, πάντα μπορούμε να ξεκλέψουμε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις και να παραμείνουμε συνεπείς στην προπόνησή μας, πραγματοποιώντας ένα 30λεπτο τρέξιμο στο πλησιέστερο πάρκο ή στους δρόμους της περιοχής μας. Ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερος και πιο αναζωογονητικός τρόπος να ξεκινήσουμε την ημέρα μας, αφού όμως πρώτα απολαύσουμε ένα χορταστικό μπολ με τις αγαπημένες μας τραγανές νιφάδες δημητριακών ολικής άλεσης FITNESS® που είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνες Β και μας δίνουν την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να καλωσορίσουμε μία νέα ημέρα!

Γυμναστική έξω το φθινόπωρο: δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους

Απολαμβάνουμε μία βόλτα με κανό ή καγιάκ

Για εμάς που θέλουμε να τολμήσουμε ένα διαφορετικό είδος προπόνησης και να εμπλουτίσουμε τον Νοέμβριο με νέες εμπειρίες, τότε το κανό ή το καγιάκ είναι εναλλακτικοί τρόποι εκγύμνασης που μας προσφέρουν μία καλύτερη φυσική κατάσταση και μια μοναδική εμπειρία με φόντο την ομορφιά ενός άγριου τοπίου. Όποιο από τα δύο και αν αποφασίσουμε να δοκιμάσουμε, καλό θα ήταν να απευθυνθούμε σε έναν επαγγελματία καγιάκερ, ο οποίος γνωρίζει τον ποταμό που ενδείκνυται για να πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας απόπειρα, θα μας παρέχει τις απαραίτητες κατευθύνσεις, καθώς και τον αναγκαίο εξοπλισμό για να παραμείνουμε ασφαλείς καθόλη τη διάρκεια της περιήγησής μας. Σε κάθε περίπτωση, η επαφή με τη φύση σε συνδυασμό με την έντονη φυσική άσκηση, θα ωφελήσουν όχι μόνο τον οργανισμό, αλλά και την ψυχική μας υγεία.

Νοιάζομαι Tip: Δεν πρέπει να μας ξεγελάει η χαμηλή θερμοκρασία. Καθόλη τη διάρκεια των προπονήσεων μας, δεν ξεχνάμε να πίνουμε μπόλικο νερό και να κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!