Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Τρία Θαλάσσια Σπορ για να Δοκιμάσουμε

Tο καλοκαίρι είναι η ιδανική ευκαιρία για να ασχοληθούμε με νέα θαλλάσια σπορ και να γυμναστούμε διασκεδαστικά.

Τρία Θαλάσσια Σπορ που θέλουμε να Δοκιμάσουμε το Καλοκαίρι

Τρία Θαλάσσια Σπορ που θέλουμε να Δοκιμάσουμε το Καλοκαίρι

Ρακέτες, beach volley, μπούμερανγκ, «ψαράκια» και κάστρα στην άμμο για τα μικρότερα μέλη της παρέας, είναι μόνο μερικά από τα καλοκαιρινά rituals που λατρεύομε να κάνουμε στην παραλία. Γιατί όμως να μην δοκιμάσουμε και κάτι καινούργιο; Κάτι που θα «απογειώσει» την αδρεναλίνη, ενώ συγχρόνως θα μας παρέχει τη φυσική άσκηση που χρειαζόμαστε, για να «ξεμουδιάσει» το σώμα μας από την καθιστική ρουτίνα της καθημερινότητας; Παρακάτω υπάρχουν τρεις «δροσιστικές» και απόλυτα ασφαλείς προτάσεις θαλάσσιων σπορ, που αξίζει να δοκιμάσουμε!

SUP για να εξασκηθούμε στην ισορροπία

Το SUP ή αλλιώς «Stand Up Paddle» αποτελεί ίσως το δημοφιλέστερο θαλάσσιο σπορ την τελευταία δεκαετία, αφού είναι εξαιρετικά εύκολο ακόμη και για έναν αρχάριο, ενώ με ελάχιστες προπονήσεις, η αλλαγή στο σώμα γίνεται απευθείας ορατή. Αυτό συμβαίνει γιατί η στάση που προϋποθέτει να έχουμε, μας επιτρέπει να γυμνάζουμε πολλές μυϊκές ομάδες, όπως τα χέρια, τα πόδια, την πλάτη και την κοιλιακή χώρα. Ο εξοπλισμός που απαιτεί είναι οικονομικός και περιλαμβάνει μία σανίδα και ένα κουπί, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε από ένα κατάστημα αθλητικών ειδών ή να ενοικιάσουμε από κάποιον αθλητικό όμιλο. Η βασική και πιο απλή στάση του SUP, θέλει να στεκόμαστε όρθιοι στη μέση της σανίδας με τα πόδια ελαφρώς ανοιγμένα και τα γόνατα λυγισμένα, ώστε να ευθυγραμμίζονται με τους ώμους. Ξεκινάμε κάνοντας κουπί με το δεξί χέρι στην κορυφή του κουπιού και το άλλο να κρατάει τη μέση της λαβής και κατευθυνόμαστε κόντρα στο κύμα για μεγαλύτερη ένταση. Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορούμε να ανακαλύψουμε χιλιάδες tutorials, για πιο έμπειρες και συνεπώς... δύσκολες ασκήσεις!

Τρία Θαλάσσια Σπορ που θέλουμε να Δοκιμάσουμε το Καλοκαίρι

Κανό και καγιάκ για θαλάσσιες περιηγήσεις

Ένα από τα θαλάσσια σπορ που αξίζει να τολμήσουμε έχοντας παρέα τα μικρά μας, είναι το κανό και το καγιάκ θαλάσσης! Πρόκειται για ένα εύκολο άθλημα, το οποίο είναι ό,τι πρέπει για εμάς που θέλουμε να απολαύσουμε μία περιήγηση στα... βαθιά, ενώ συγχρόνως γυμναζόμαστε. Παρότι ο εξοπλισμός είναι ελάχιστα πιο ακριβώς από ό,τι αυτός του SUP, με τα φουσκωτά πλωτά να είναι σαφώς πιο προσιτά, έχουμε τη δυνατότητα να ενοικιάσουμε το σκάφος και τον λοιπό εξοπλισμό σε χαμηλή τιμή, αρκεί να απευθυνθούμε στην κοντινότερη σχολή watersport που υπάρχει στην περιοχή μας ή στην παραλία που επισκεπτόμαστε συχνότερα. Σε κάθε περίπτωση, όπως τονίζουν και οι πιο έμπειροι καγιάκερ, είναι απαραίτητο να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις καιρικές συνθήκες, την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο εξοπλισμός μας πριν ξεκινήσουμε, καθώς και να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της άσκησης, ώστε να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Τρία Θαλάσσια Σπορ που θέλουμε να Δοκιμάσουμε το Καλοκαίρι

Snorkeling για μικρούς και μεγάλους

Για όλους εμάς που έχουμε μία ακατανίκητη περιέργεια να εξερευνήσουμε τα «μυστικά» του βυθού, αλλά είμαστε κάπως απροετοίμαστοι για καταδύσεις, το snorkeling είναι το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουμε! Πρόκειται ουσιαστικά για την πιο απλή μορφή κατάδυσης, ενώ αυτά που χρειαζόμαστε για να το πραγματοποιήσουμε, είναι μία καλή μάσκα θαλάσσης, έναν αναπνευστήρα και ένα ζευγάρι βατραχοπέδιλα. Καλό θα είναι να επενδύσουμε σε έναν ποιοτικότερο εξοπλισμό, από αυτόν που μπορεί να βρει κάποιος το καλοκαίρι ακόμα και στα περίπτερα δίπλα στην ακτή, καθώς η ποιότητα του εξοπλισμού μας είναι το χαρακτηριστικό που θα κάνει ακόμη πιο συναρπαστική αυτή την –περίπου- υποβρύχια εμπειρία. Επιπλέον, όσοι θέλουμε να δοκιμάσουμε την εμπειρία αυτή παρέα με τα παιδιά μας, καλό θα ήταν να τους φοράμε ένα φωσφοριζέ γιλέκο ασφαλείας, ώστε να έχουμε διαρκώς την επίβλεψή τους, χωρίς να αισθανθούν πως τα περιορίζουμε. Τέλος, σημαντικό είναι πριν βουτήξουμε, να ελέγξουμε σχολαστικά τον εξοπλισμό και να τον ρυθμίσουμε κατάλληλα, ώστε να μην μπαίνει νερό στη μάσκα ή από τον αναπνευστήρα και να μην εμποδίσει τίποτα την απόλαυση του σπορ.

Νοιάζομαι tip: Δεν διστάζουμε, πριν προβούμε σε οποιαδήποτε αγορά εξοπλισμού, να κάνουμε μια δοκιμή μέσω αθλητικών κέντρων ή ομίλων, ώστε να είμαστε βέβαιοι πως πράγματι, αυτό το καινούριο σπορ, μας αρέσει πολύ!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!