Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Αγαπάμε τα ταξίδια και μας αρέσει να μοιραζόμαστε νέες εμπειρίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Δείτε εδώ 3 προορισμούς για ταξίδια στην Ευρώπη!

Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Αγαπάμε τα ταξίδια και μας αρέσει να μοιραζόμαστε νέες εμπειρίες με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Διστάζουμε όμως να κάνουμε το ταξίδι που μας αρέσει με τα παιδιά μας, ειδικά όταν πρόκειται για μικρές ηλικίες, καθώς φοβόμαστε πως πρόκειται περισσότερο για ταλαιπωρία, παρά για μια διασκεδαστική περιπέτεια. Αυτός ο δισταγμός όμως, δεν πρέπει να μας κρατάει πίσω. Αντίθετα, θα τον χρησιμοποιήσουμε για να κάνουμε το ταξίδι μας πιο ασφαλές και πιο διασκεδαστικό, ακριβώς γιατί θα έχουμε φροντίσει από πριν, όλα όσα περνούν από το χέρι μας.

Εξοπλιζόμαστε λοιπόν με τα απαραίτητα, αυτά που έχουμε μαζί μας έτσι κι αλλιώς πριν ξεκινήσουμε για οποιοδήποτε ταξίδι, από μια μονοήμερη εκδρομή, μέχρι τις καλοκαιρινές μας διακοπές και… φύγαμε για νέες περιπέτειες! Για μια οικογένεια με μικρά παιδιά, ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό, ιδανικοί προορισμοί είναι οι ευρωπαϊκές πόλεις. Ξεκινώντας από τη Ρώμη, που είναι η πλησιέστερη (αεροπορικά) ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στην Ελλάδα, ας δούμε πώς θα περάσουμε καλά με τα παιδιά μας και στο Άμστερνταμ, αλλά και στο Λονδίνο. Μάλιστα οι επιλογές αυτές, δεν αφορούν μόνο σε οικογένειες με μικρά παιδιά, αλλά και αυτές με μεγαλύτερα παιδιά – τουλάχιστον μέχρι την ηλικία που θέλουν να ταξιδεύουν με τους γονείς τους και όχι μόνα τους!

Ρώμη: Βαρκάδα στη βίλα Μποργκέζε και ατέλειωτο παγωτό

Η ιταλική πρωτεύουσα, που απέχει μόλις δύο ώρες με αεροπλάνο από την Αθήνα, είναι μια ιδανική αρχή για τα ευρωπαϊκά σας ταξίδια ως οικογένεια, αλλά και ένας εξαιρετικός τρόπος να γνωρίσουν τα παιδιά σας τη ρωμαϊκή κουλτούρα και την καθολική εκκλησία. Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης μπορεί να το περπατήσει κάποιος άνετα, ενώ το μεγάλο δίκτυο πεζόδρομων θα βοηθήσει τις βόλτες σας, ακόμα κι αν έχετε μαζί σας καρότσι. Το μετρό της πόλης είναι μικρό και θα σας εξυπηρετήσει για να δείτε τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα: Τα Ισπανικά Σκαλιά, το Κολοσσαίο, το Βατικανό. Αυτό που αξίζει να κάνετε με τα παιδιά σας όμως είναι μια βόλτα με βάρκα στη λίμνη της Βίλας Μποργκέζε, που είναι το μεγαλύτερο πάρκο της ιταλικής πρωτεύουσας, αλλά και να δοκιμάσετε άπειρες γεύσεις αυθεντικού, ιταλικού παγωτού στις αμέτρητες τζελατερίες που θα βρείτε στο δρόμο σας.

Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Άμστερνταμ: Ποδήλατα, κανάλια, πάρκα, μουσεία

Αυτές οι τέσσερις λέξεις κωδικοποιούν μια οικογενειακή επίσκεψη στο Άμστερνταμ. Νοικιάστε ποδήλατα με ειδικά «καλάθια» για τη μεταφορά των παιδιών και απολαύστε τις βόλτες σας στα κανάλια και τα πάρκα της ολλανδικής πρωτεύουσας. Ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο από το ελληνικό, διαφορετικά χρώματα και διαφορετικές συνήθειες που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά και παράλληλα θα τους δείξουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής. Παιδικές χαρές με εναλλακτικά παιχνίδια και θεματικά μουσεία που αξίζει να δείτε με τα παιδιά θα γεμίσουν τις μέρες σας με ατέλειωτη διασκέδαση. Ένα ακόμα θετικό στοιχείο του Άμστερνταμ είναι ότι διαθέτει απευθείας σύνδεση με κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως είναι το χωριό Giethoorn, το κάστρο Muiderslot και το θεματικό πάρκο Efteling, που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Λονδίνο: Μια εντελώς καινούρια εμπειρία

Μπορεί στο Λονδίνο να έχετε ξαναταξιδέψει χωρίς τα παιδιά σας, όμως η εμπειρία του ταξιδιού με παιδιά σε μια από τις μητροπόλεις του δυτικού κόσμου, είναι πραγματικά ξεχωριστή για όλους. Το Hyde Park θα αποτελέσει το κέντρο του ταξιδιού σας, καθώς οι χώροι του, οι λιμνούλες και οι παιδικές χαρές του θα κερδίσουν τα μικρά σας σαν μαγνήτες. Αξίζει όμως να δείτε μαζί τους το Big Ben, το London Eye και τον Τάμεση, αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αναλόγως την ηλικία τους, επιβάλλεται μια επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο και μία αναφορά στα Γλυπτά του Παρθενώνα, όπως και στο Μουσείο Madame Tussaud, όπου θα πάρουν μια γεύση από τη ζωή στο σκοτεινό, μεσαιωνικό Λονδίνο. Η βόλτα στα πιο δημοφιλή μέρη όπως το Carnabys, το Piccadilly, το Covent Garden, θα σας διασκεδάσει, ενώ ενδιαφέρον θέαμα για τα παιδιά θα είναι και η αλλαγή φρουράς τις Κυριακές στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Ταξίδια στην Ευρώπη για την οικογένεια

Μην το καθυστερείτε λεπτό, κάθε ταξίδι είναι μια νέα περιπέτεια για εσάς και την οικογένειά σας!

Νοιάζομαι Tip: Μην αγχωθείτε αν δεν προλάβετε να δείτε όλα όσα είχατε προγραμματίσει. Το ζήτημα ενός οικογενειακού ταξιδιού είναι η εμπειρία κι αυτή δημιουργείται από τη στιγμή που φτιάχνετε βαλίτσες, μέχρι να τις αδειάσετε, ανεξαρτήτως του πόσα πράγματα μεσολάβησαν!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!