Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Πατρινό καρναβάλι και 3 ακόμα στην Ελλάδα

Το καρναβάλι είναι ένας θεσμός. Μικροί & μεγάλοι λατρεύουν να μεταμφιέζονται, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται  σε κάθε γωνιά της χώρας!

Πατρινό καρναβάλι & 3 ακόμα στην Ελλάδα

Πατρινό καρναβάλι και 3 ακόμα στην Ελλάδα

Το καρναβάλι στην Ελλάδα είναι ένας αγαπημένος θεσμός. Μικροί και μεγάλοι λατρεύουν να μεταμφιέζονται και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν πολιτιστικοί φορείς και δήμοι σε κάθε γωνιά της χώρας. Η Πάτρα είναι αδιαμφισβήτητα η ελληνική «βασίλισσα του καρναβαλιού», αφού συγκεντρώνει το μεγαλύτερο πλήθος, τόσο στο κοινό που παρακολουθεί, όσο και σε αυτούς που παίρνουν μέρος στην παρέλαση του καρναβαλιού. Η μεγάλη παρέλαση γίνεται το μεσημέρι της Κυριακής του Καρναβαλιού, ενώ μια επίσης μεγάλη παρέλαση γίνεται και το προηγούμενο βράδυ στους δρόμους της πόλης, που ειδικά το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς ζει και αναπνέει στους ρυθμούς της. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το βράδυ της Κυριακής με το κάψιμο του Καρνάβαλου στον Μόλο του Αγίου Νικολάου – αν και το γλέντι συνεχίζεται στα μαγαζιά της πόλης. 

Δεν είναι όμως μόνο η Πάτρα ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν το καρναβάλι. Είναι σίγουρο πως όπου κι αν βρεθείτε στην ελληνική επικράτεια εκείνες τις ημέρες, θα βρείτε πάρα πολλές εκδηλώσεις να παρακολουθήσετε και να περάσετε υπέροχα. Εμείς σας προτείνουμε τρεις ακόμα πόλεις της Ελλάδας που διοργανώνουν εντυπωσιακό καρναβάλι και που… τα δίνουν όλα για τις Απόκριες! 

Ξάνθη: Το καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας  

Κάθε χρόνο, στο τριήμερο του καρναβαλιού, η Ξάνθη συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες από όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Δεκάδες πάρτι διοργανώνονται σε όλη την πόλη, ενώ οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Κυριακή, με τη μεγάλη παρέλαση. Προηγείται το βράδυ του Σαββάτου η πρώτη παρέλαση, με εξίσου μεγάλη συμμετοχή και κέφι που κρατά ως το πρωί. Οι καρναβαλιστές διασχίζουν την οδό 28ης Οκτωβρίου, στο κέντρο και καταλήγουν σε ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο της πόλης, ενώ το βράδυ, το πατροπαράδοτο έθιμο επιβάλει «το κάψιμο του τζάρου», ενός ανθρώπινου ομοιώματος που καίγεται πάνω σε πουρνάρια. 

Πατρινό καρναβάλι & 3 ακόμα στην Ελλάδα

Ρέθυμνο: Μοναδικό κρητικό γλέντι με μασκαράδες 

Το καρναβάλι του Ρεθύμνου τις τελευταίες δεκαετίες έχει κερδίσει φανατικούς «πιστούς» της κρητικής εκδοχής του καρναβαλιού. Το πάρτι κρατά σε όλη τη διάρκεια της Αποκριάς, κορυφώνεται όμως το τελευταίο σαββατοκύριακο, με τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου και τη μεσημεριανή της Κυριακής. Όλοι οι συμμετέχοντες καταλήγουν στην παραλία, όπου γίνεται το κάψιμο του καρνάβαλου και επίσης όλοι επιστρέφουν στα στενά της πόλης για γλέντι που κρατά ως το πρωί. Φυσικά από το ρεθυμνιώτικο καρναβάλι δεν λείπουν η παραδοσιακή ρακή, αλλά και ένας βενετσιάνικος αέρας, λόγω της ενετικής παράδοσης της Κρήτης. 

Πατρινό καρναβάλι & 3 ακόμα στην Ελλάδα

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!