Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Παλιές Αγαπημένες Δραστηριότητες

Εάν επενδύαμε λίγο από τον χρόνο μας, σε μία δραστηριότητα που συνηθίζαμε να κάνουμε παλιά, ίσως να ερχόταν στην επιφάνεια, ένα κομμάτι του εαυτού μας!

Παλιές Αγαπημένες Δραστηριότητες

Παλιές Αγαπημένες Δραστηριότητες

Ακόμα και όταν έχουν περάσει πολλά χρόνια από όταν ήμασταν στο σχολείο, πιάνουμε τον εαυτό μας να αναπολεί νοσταλγικά την ανέμελη εκείνη περίοδο της ζωής μας. Τότε που το μεγαλύτερο άγχος με το οποίο ερχόμασταν αντιμέτωποι ήταν οι βαθμοί στον έλεγχο, τότε που οι καλοκαιρινές διακοπές κρατούσαν λίγο λιγότερο από τρεις μήνες και όλος ο κόσμος χωρούσε στους τοίχους του παιδικού μας δωματίου, αρκεί να είχαμε στα ακουστικά μας την κατάλληλη μουσική υπόκρουση! Αυτό όμως που σίγουρα λείπει στους περισσότερους ανθρώπους, είναι ο άπλετος ελεύθερος χρόνος που είχαμε και η δυνατότητα να τον ξοδεύουμε ελεύθερα σε δραστηριότητες που πραγματικά απολαμβάναμε.

Πλέον, με τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις να μας… «κυνηγάνε» τις περισσότερες ώρες της ημέρας, ο ελάχιστος χρόνος που μας απομένει αφιερώνεται αποκλειστικά στην προσωπική μας ξεκούραση ή σε μία σύντομη συνάντηση με κάποιο φιλικό πρόσωπο. Ωστόσο, εάν επενδύαμε λίγο από αυτόν τον ελεύθερο χρόνο, σε μία από τις δραστηριότητες που συνηθίζαμε να κάνουμε παλιά, ίσως να ερχόταν πάλι στην επιφάνεια, ένα καλά κρυμμένο κομμάτι του εαυτού μας!

Υπαίθριο workout σε… δύο ρόδες

Συνήθως από τις τελευταίες ημέρες του Μαρτίου και έπειτα, όταν ο ήλιος καθυστερούσε να δύσει και υποδεχόμασταν με ανυπομονησία την άνοιξη, οι γειτονιές της πόλης γέμιζαν παιδικές φωνές και παρέες που έπαιζαν μήλα, κρυφτό, αμπάριζα. Μεγαλώνοντας λίγο, άρχισαν οι πρώτες βόλτες με το ποδήλατο μέχρι το κοντινότερο πάρκο με τους φίλους μας. Ακόμη και σήμερα, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με το πηγαίο αίσθημα ελευθερίας που νιώθαμε, κάνοντας πετάλι και τσουλώντας πάνω στις ρόδες του ποδηλάτου μας! Ακριβώς για αυτό, και μιας που ο καιρός βελτιώνεται μέρα τη μέρα, δεν υπάρχει καλύτερο υπαίθριο workout από τον… δίκυκλο συνοδοιπόρο της παιδικής μας ηλικίας! Αν το παιδί σου είναι ακόμη πολύ μικρό ηλικιακά και δεν μπορείς να δανειστείς το ποδήλατό του, στις αγγελίες θα βρεις αμέτρητα μεταχειρισμένα ποδήλατα σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Παλιές Αγαπημένες Δραστηριότητες

Λίγες σελίδες πριν από τον ύπνο

Όσο απαιτητικοί και αν ήταν οι καθηγητές μας στο σχολείο, όσες ασκήσεις και αν έπρεπε να ετοιμάσουμε για την επόμενη μέρα, πάντα υπήρχε ένα λογοτεχνικό έργο στο κομοδίνο μας, το οποίο περίμενε στωικά να το ανοίξουμε λίγο πριν κοιμηθούμε! Έτσι, διαβάζοντας έστω και λίγες σελίδες κάθε βράδυ, καταφέρναμε και… ξεκοκαλίζαμε ολόκληρες βιβλιοθήκες μέσα σε ένα σχετικά μικρό διάστημα. Αλήθεια, τι μεσολάβησε και χάσαμε στον δρόμο προς την ενηλικίωση, την αχόρταγη λαιμαργία του βιβλιοφάγου; Μήπως ήρθε η ώρα να πάμε στο πλησιέστερο βιβλιοπωλείο και να αναζητήσουμε τον τίτλο που θα μας παρασύρει ξανά σε ένα νοερό ταξίδι ανάμεσα στις λέξεις; Ειλικρινά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να «ταξιδέψεις» και να γνωρίσεις μακρινούς ή φανταστικούς κόσμους από μερικές καλογραμμένες λογοτεχνικές γραμμές!

Η «κρυμμένη» hitter ή setter

Αν υπήρχε κάτι που μας έκανε να ανυπομονούμε εντός του σχολικού 8ώρου, ήταν η ώρα της Γυμναστικής! Όχι μόνο είχαμε την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να «ξεφύγουμε» λίγο από τα μαθήματα που γίνονταν εντός τάξης, αλλά έπειτα από την καθιερωμένη προπόνηση, χωριζόμασταν σε ομάδες των έξι και… ξεδιπλώναμε το ταλέντο μας στο βόλεϊ – ήταν το αγαπημένο μας άθλημα! Ναι, μπορεί το σερβίς μας να έχει «σκουριάσει», όμως το βόλεϊ παραμένει η ιδανική αφορμή για να απολαύσουμε κοινό χρόνο με τις φίλες μας, ενώ συγχρόνως θα γυμναζόμαστε! Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μία μπάλα, μία ώρα ελεύθερο χρόνο την εβδομάδα που θα μας βολεύει όλες, και το γήπεδο της περιοχής μας! Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μετά τις δύο πρώτες συναντήσεις, θα βγει πάλι από μέσα μας η «κρυμμένη» hitter ή setter! Αν μάλιστα ο καιρός σας το επιτρέπει, μη διστάσετε να επισκεφθείτε και κάποια κοντινή παραλία, που διαθέτει το απαραίτητο δίχτυ για το παιχνίδι σας.

Παλιές Αγαπημένες Δραστηριότητες

Κλείνοντας, ξέρουμε πως για ακόμη περισσότερες δραστηριότητες μέσα στο σπίτι ή και εκτός σπιτιού, μπορούμε πάντα να επισκεφθούμε το nestlenoiazomai.gr .

Νοιάζομαι tip: Το «κλειδί» για να επιστρέψουμε στις δραστηριότητες που αγαπήσαμε παλιότερα είναι να αποβάλλουμε εντελώς τη σκέψη πως «μεγαλώσαμε»… Είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει για να περνάμε όσο πιο καλά θέλουμε και μπορούμε!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!