Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Οργάνωση οικογενειακών διακοπών με παιδιά

Βρες tips για καλύτερη οργάνωση των οικογενειακών καλοκαιρινών διακοπών για να απολαύσετε ένα ευχάριστο ταξίδι!

Tips για καλύτερη οργάνωση των οικογενειακών διακοπών με παιδιά

Tips για καλύτερη οργάνωση των οικογενειακών διακοπών με παιδιά

Κάθε γονιός γνωρίζει πως δεν έχει καμία σημασία ο προορισμός, για να εξελιχθούν οι καλοκαιρινές διακοπές με τα παιδιά σε μία απίθανη περιπέτεια για μικρούς και μεγάλους! Ομολογουμένως, η οργάνωση ενός ταξιδιού για περισσότερα από δύο άτομα, δεν είναι η ευκολότερη υπόθεση, ειδικότερα όταν αυτά δεν έχουν κλείσει ούτε την πρώτη δεκαετία της ζωής τους. Κακά τα ψέματα, όσο κι αν μας ενθουσιάζει η ιδέα της οικογενειακής εξόρμησης, άλλο τόσο άγχος και στρες μάς προκαλεί η προετοιμασία των αποσκευών και η επικείμενη αναχώρηση.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, για να περάσουμε ξεκούραστα και διασκεδαστικά την περίοδο των διακοπών. Πώς θα το κάνουμε αυτό; Ακολουθώντας τα έμπειρα βήματα που υπάρχουν συγκεντρωμένα παρακάτω, «οπλίζοντας» τον εαυτό μας με διάθεση και υπομονή, για να αντιμετωπίσει κάθε αναποδιά που μπορεί να μετατρέψει τις οικογενειακές διακοπές σε ταινία… τρόμου!

#1 Εντοπίζοντας τον ιδανικό προορισμό

Μπορεί κάποτε να επιλέγαμε τον προορισμό των διακοπών μας, σύμφωνα με το προσωπικό μας γούστο ή τη διάθεση της υπόλοιπης παρέας, όμως όταν πρόκειται για οικογενειακές διακοπές είναι απαραίτητο να βάλουμε επιπλέον «φίλτρα» στην αναζήτησή μας. Πρέπει να λάβουμε υπόψη την περιοχή που θα μείνουμε, εάν αυτή ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές, τη χιλιομετρική απόσταση της περιοχής από την πλησιέστερη παραλία ή τη Χώρα (το κέντρο) του νησιού, εάν διαθέτει αμμουδερές και ευκόλως προσβάσιμες παραλίες, εντοπίζοντας έτσι μέσα από δεκάδες επιλογές, εκείνη που δείχνει πιο ασφαλής και κατάλληλη για την ηλικία των παιδιών μας.

Tips για καλύτερη οργάνωση των οικογενειακών διακοπών με παιδιά

#2 Οι λίστες με τα απαραίτητα

Ο μόνος τρόπος για να είμαστε σίγουροι πως δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα κλείνοντας το πορτ μπαγκάζ, είναι να δημιουργήσουμε διαφορετικές λίστες, για παράδειγμα «εξοπλισμός παραλίας», «ρούχα παιδιών», «φαρμακείο πρώτων βοηθειών», για τα πράγματα που θα χρειαστούμε στις διακοπές μας, ξεχωρίζοντας αυτά που θα μπουν στις βαλίτσες τελευταία στιγμή, όπως οι φορτιστές ή οι οδοντόβουρτσες. Όσο πιο έγκαιρα μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, τόσο λιγότερο θα είναι το άγχος μας αλλά και περισσότερος ο διαθέσιμος χρόνος, για να προετοιμαστούμε καλύτερα και να αγοράσουμε όσα μας λείπουν.

#3 Πακετάρουμε από νωρίς

Παρότι οι περισσότεροι αφήνουν το πακετάρισμα τον αποσκευών για το απόγευμα πριν το ταξίδι της αναχώρησης, εμείς ως γονείς καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε λίγες ημέρες νωρίτερα, ειδικότερα όταν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα. Για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα λείψει τίποτα στα παιδιά, μπορούμε να χωρίσουμε τα ρούχα τους σε σετ, δημιουργώντας ένα διαφορετικό σύνολο για κάθε περίσταση και τοποθετώντας το, για παράδειγμα, σε ένα διάφανο πλαστικό σακουλάκι. Όταν επιστρέψουμε στο χώρο που μένουμε μετά την εξόρμηση, το φορεμένο σετ θα επιστρέψει στο σακουλάκι και θα… ξαναβγεί από εκεί μόνο για να μπει στο πλυντήριο, όταν με το καλό γυρίσουμε στη βάση μας. Σε κάθε περίπτωση, δεν ξεχνάμε να πάρουμε μαζί ένα λεπτό μπουφανάκι και ένα μακρύ παντελόνι, για τα λίγο πιο δροσερά βράδια των διακοπών.

#4 Ενημερωνόμαστε για το μέρος διαμονής

Για να μην πάει ούτε μία ημέρα των διακοπών μας χαμένη, καλό θα ήταν πριν ξεκινήσουμε το ταξίδι να έχουμε ήδη ενημερωθεί για το μέρος που θα επισκεφθούμε και να διαμορφώσουμε παρέα με τα μικρά μας, ένα πρόγραμμα ξεκούραστο αλλά γεμάτο δραστηριότητες που θα κάνουν ακόμη πιο συναρπαστικές τις διακοπές μας. Μέσα από φίλους, γνωστούς και φόρουμ στο διαδίκτυο, μπορούμε να ανακαλύψουμε τα αξιοθέατα, τις παραλίες, τα γραφικά χωριουδάκια και τα κρυφά σημεία που θα συμπεριλάβουμε στις περιηγήσεις μας, έτσι ώστε όταν επιστρέψουμε σπίτι να είμαστε γεμάτοι νέες εικόνες, εμπειρίες και αναμνήσεις που θα αναπολούμε για χρόνια!

Tips για καλύτερη οργάνωση των οικογενειακών διακοπών με παιδιά

#5 Απολαμβάνουμε ένα ευχάριστο ταξίδι

Ανεξάρτητα εάν το μέσο μεταφοράς μας είναι το αμάξι, το καράβι ή και τα δύο, καλό θα ήταν να εφοδιαστούμε με σπιτικά σνακ και ροφήματα που θα κάνουν ακόμη πιο απολαυστικό το ταξίδι για τα παιδιά μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο πιο απασχολημένα είναι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τόσο λιγότερο θα ταλαιπωρηθούν. Ακριβώς για αυτό μπορούμε να σκαρφιστούμε παιχνίδια, να τους διηγηθούμε ιστορίες και να τραγουδήσουμε… οικογενειακώς, ξεκινώντας με όρεξη, χαρά και διάθεση την καλοκαιρινή μας περιπέτεια.

Νοιάζομαι Tip: Μπορούμε να έχουμε μαζί μας το αγαπημένο NESQUIK των παιδιών μας (ρόφημα κακάο, δημητριακά ή μπάρες), ώστε να έχουμε εξασφαλίσει ότι θα ξεκινούν την κάθε μέρα των διακοπών τους θρεπτικά και υγιεινά!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!