Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

Τα ταξίδια σε off season περιόδους είναι ιδανικά για να δούμε τον «άλλο» εαυτό των νησιών που δεν έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το καλοκαίρι.

Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

Τα ελληνικά νησιά είναι πανέμορφα το καλοκαίρι – γι’ αυτό και πλημμυρίζουν επισκέπτες που θαμπώνονται από τον υπέρλαμπρο ήλιο, τις σμαραγδένιες θάλασσες και τις χρυσαφιές ακρογιαλιές. Όμως τα νησιά μας διαθέτουν μοναδικού κάλλους ομορφιές, που παραμένουν εντυπωσιακές όλες τις εποχές του χρόνου. Το φθινόπωρο, που η γη βάζει τα καφετιά της και ο ουρανός γίνεται πιο γκρίζος, το χειμώνα, που η φύση αγριεύει και όλα μοιάζουν τόσο διαφορετικά, αλλά και την άνοιξη, όταν όλα αρχίζουν να ξαναπαίρνουν ζωή και να αναγεννιούνται. Η άνοιξη είναι η ιδανική off season περίοδος για να δούμε τον «άλλο» εαυτό των νησιών, μια διαφορετική όψη τους, που συνήθως δεν έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το καλοκαίρι. Εμείς προτείνουμε τρία πανέμορφα ελληνική νησιά, που αξίζει να επισκεφθούμε Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, όταν η φύση είναι ολάνθιστη και η ησυχία που επικρατεί μας βοηθά να απολαύσουμε το μεγαλείο του τόπου.

1. Σαντορίνη

Είναι ο απόλυτος ελληνικός προορισμός για ταξιδιώτες από όλον τον κόσμο, εμείς όμως επιλέγουμε να γνωρίσουμε τη Σαντορίνη την άνοιξη, χωρίς το πολύχρωμο πλήθος που κατακλύζει τα γραφικά σοκάκια της. Θα δούμε την πανέμορφη Οία και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμά της, το Ημεροβίγλι και τα Φηρά, όπου θα επισκεφθούμε τα μουσεία της πόλης και τις ιστορικές εκκλησίες. Θα περιηγηθούμε στην ενδοχώρα και δεν θα χάσουμε την ευκαιρία να δούμε το Εμπορείο με το κάστρο του, έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό οικισμό, ενώ φυσικά και θα περιηγηθούμε στον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου, που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στον κόσμο. Είναι δεδομένο ότι θα δούμε από κοντά το ηφαίστειο, «πατώντας» στη Νέα Καμένη, το νησάκι που δημιουργήθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη – και όλα αυτά χωρίς να μας καίει ο καλοκαιρινός ήλιος!

Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

2. Κεφαλονιά

Ακόμα και off season, ο Μύρτος, η πιο διάσημη παραλία της Κεφαλονιάς, συγκλονίζει με την άγρια ομορφιά του τοπίου. Η Κεφαλονιά διαθέτει απίστευτες φυσικές ομορφιές που αξίζει κανείς να επισκεφθεί: Τα δύο επισκέψιμα σπήλαιά της, η Δρογκαράτη και η Μελισσάνη με την υπόγεια λίμνη, ο Αίνος, το «Μαύρο Βουνό» με το μοναδικό στον κόσμο έλατο, οι Καταβόθρες στο Αργοστόλι και πολλά άλλα μέρη στην καταπράσινη φύση του νησιού, που αυτή την εποχή είναι στολισμένη με όλων των χρωμάτων τα αγριολούλουδα… Στην Κεφαλονιά θα δούμε ακόμα τη Μονή του Αγίου Γερασίμου και θα ανέβουμε στο Κάστρο του Αγίου Γεωργίου, τμήμα του οποίου διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Η βόλτα μας στο Λιθόστρωτο, τον κεντρικό πεζόδρομο του Αργοστολίου, της πρωτεύουσας του νησιού, είναι επίσης must, όπως είναι και η επίσκεψη στο Ληξούρι, εξίσου γραφικό και πανέμορφο. Το Φισκάρδο, ένα από τα πιο γνωστά χωριά της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, αυτή την εποχή είναι ήσυχο και μοιάζει με καρτ ποστάλ, όπως και η Άσος, άλλο ένα παραθαλάσσιο κεφαλονίτικο χωριουδάκι που θα επισκεφθούμε όσο βρισκόμαστε στο νησί.

Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

3. Ύδρα

Είναι η πιο κοντινή απόδραση από την Αθήνα. Η Ύδρα, το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, που έχουν επισκεφθεί κι επισκέπτονται ακόμα σπουδαία ονόματα του διεθνούς τζετ σετ, συγκινεί τους επισκέπτες της όλο τον χρόνο. Ένας ειδυλλιακός οικισμός, με φροντισμένα αρχοντικά και καταστήματα, χωρίς αυτοκίνητα, με πλακόστρωτα δρομάκια και στενά σοκάκια, με πηγάδια και σκαλοπάτια που οδηγούν ακόμα και στην κορυφή, όπου αξίζει να ανέβουμε για να θαυμάσουμε τη μοναδική θέα. Στην Ύδρα θα δούμε τα παλιά κανόνια και θα μάθουμε για τον σημαντικό ρόλο που έπαιξε το νησί στην ελληνική επανάσταση, θα επισκεφθούμε το κρυμμένο στα σοκάκια παλιό φαρμακείο του 19ου αιώνα που διατηρεί ακόμα εκείνη τη μορφή του και θα ανέβουμε ως το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία για να θαυμάσουμε τη θέα σε όλο το Αιγαίο, πεζοπορώντας περί τη μία ώρα – ποια είναι καλύτερη εποχή για πεζοπορίες στη φύση, εκτός από την άνοιξη;

Νησιά: εναλλακτικά ταξίδια «off season»

Τρεις ενδεικτικές εκδρομές για να επισκεφθούμε τα ελληνική νησιά την άνοιξη και να γνωρίσουμε τον πραγματικό τους εαυτό…

Νοιάζομαι tip: Οι ντόπιοι είναι πολύ πιο χαλαροί αυτή την περίοδο που δεν τους διακατέχει το άγχος της high season. Θα το «εκμεταλλευτούμε» για να γνωρίσουμε, εκτός από τον κάθε τόπο, τις συνταγές και τους ανθρώπους του!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!