Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα

Βρες κοντινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα που δίνουν την ευκαιρία για μια παράταση στις διακοπές του καλοκαιριού.

Μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα:

Μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα: Μία παράταση στο καλοκαίρι μας

Τι κι αν το φετινό καλοκαίρι πέρασε και οι μέρες της άδειας τελείωσαν; Εμείς δεν χάνουμε την όρεξή μας για παραθαλάσσιες εξορμήσεις, ατελείωτες βόλτες σε γραφικά λιθόστρωτα στενάκια και στιγμές χαλάρωσης παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Έχοντας, λοιπόν, τον καιρό «σύμμαχο», δεν χάνουμε ούτε λεπτό από τον ελεύθερο χρόνο που διαθέτουμε, ενώ τον αξιοποιούμε ανακαλύπτοντας τους επίγειους «παράδεισους» που βρίσκονται μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. Με αυτόν τον τρόπο, αλλάζουμε παραστάσεις και εικόνες, απολαμβάνουμε τη φύση, γεμίζουμε «μπαταρίες» και προετοιμαζόμαστε για την απαιτητική εβδομάδα που μας περιμένει.

Λίμνη Δόξα

Για εμάς που χορτάσαμε θάλασσα & άμμο και θέλουμε να βιώσουμε μια διαφορετική εμπειρία, η λίμνη Δόξα που βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία, είναι η ιδανική εναλλακτική, το κατάλληλο μέρος να «καλωσορίσουμε» τον Σεπτέμβρη. Με φόντο την κοιλάδα του Φενεού και το «θαύμα» της τεχνητής λίμνης να απλώνεται επιβλητικό μπροστά μας, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία φυσιολατρική πεζοπορία ή ένα οικογενειακό πικ νικ, θαυμάζοντας τα ήρεμα νερά, τις κατάφυτες βουνοκορφές που την περιτριγυρίζουν και απολαμβάνοντας τη γαλήνη του μεσημεριού. Πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσουμε μία σύντομη επίσκεψη στον Άγιο Φανούριο -το εκκλησάκι στο κέντρο της λίμνης- αλλά και στο παλαιό μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται κρυμμένο μέσα στα δέντρα, στην πλαγιά πάνω από τη λίμνη.

Μονοήμερες εκδρομές κοντά στην Αθήνα: Μία παράταση στο καλοκαίρι μας

Σούνιο

Το Σούνιο μπορεί να βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, πόσοι όμως από εμάς το έχουν επισκεφθεί πρόσφατα; Πρόκειται για έναν μικρό, γραφικό οικισμό, ο οποίος εκτός από καταπράσινα τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, διαθέτει έναν από τους πιο ξακουστούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, τον Ναό του Ποσειδώνα ή όπως τον είχε περιγράψει και ο Όμηρος στο έπος της «Οδύσσειας», «το ιερό ακρωτήριο των Αθηναίων». Υπάρχουν πολλοί λόγοι που αξίζει να αφιερώσουμε μία ολόκληρη Κυριακή σε αυτή την παραμυθένια τοποθεσία: Η παραθαλάσσια διαδρομή μέχρι να φτάσουμε εκεί, καθώς και το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα που αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών από όλο τον κόσμο, είναι δύο από αυτούς. Επίσης, ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου, με το χαώδες βάραθρο, τον κρατήρα που υπολογίζεται πως φτάνει στα 55 μέτρα βάθος και διαθέτει διάμετρο 120 μέτρων, βρίσκεται στην περιοχή Καμάριζα του Λαυρίου και είναι ένα ακόμη σημείο που αξίζει την προσοχή μας. Εφόσον το επιθυμούμε έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούμε στον δρυμό με το αυτοκίνητο ή με μία φυσιολατρική πεζοπορία!

Σούνιο

Χαλκίδα

Η Χαλκίδα ή αλλιώς «η πόλη των τρελών νερών», απέχει μόλις 78 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Εκτός από την πασίγνωστη πλαζ «Asteria» και το Κουρέντι που είναι σημεία συνάντησης για τους ντόπιους, υπάρχουν εξίσου όμορφες παραλίες λίγο πιο έξω από την πόλη, όπως η αμμουδερή Μάνικα (ή Έξω Παναγίτσα) ή οι Αλυκές με ρηχά νερά, ιδανικά για τα μικρότερα μέλη της οικογένειας. Μόλις τελειώσουμε το μπάνιο και το φαγητό μας, σε ένα από τα παραλιακά ουζερί της περιοχής, μπορούμε να περπατήσουμε στην παλιά συρταρωτή γέφυρα του Ευρίπου, να θαυμάσουμε το σπάνιο παλιρροϊκό φαινόμενο στον πορθμό ή να επισκεφθούμε το ενετικό κάστρο του Καράμπαμπα, που μας παρέχει μία μοναδική θέα της πόλης, αλλά και της κεντρικής Εύβοιας. Ό,τι κι αν επιλέξουμε να κάνουμε, μην ξεχάσουμε να έχουμε μαζί μας μια σακούλα για όσα καταναλώσαμε και θα πρέπει να καταλήξουν στον κάδο (ιδανικά της ανακύκλωσης). «Νοιάζομαι για το περιβάλλον και ζω καλύτερα!» είναι το motto που όλους μάς εκφράζει!

Δελφοί

Για εμάς που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε ένα σύντομο, μονοήμερο ταξίδι στο… χρόνο, οι Δελφοί είναι ο προορισμός που ψάχνουμε! Βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αράχωβα και αποτελεί ένα μέρος «πλούσιου» πολιτιστικού ενδιαφέροντος, το οποίο συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο, την ιστορία, τη φύση και την παράδοση. Εκτός από το ξακουστό Μαντείο των Δελφών και τον αρχαιολογικό χώρο, που κάθε χρόνο συγκεντρώνουν περισσότερους από 500.000 επισκέπτες, οι Δελφοί είναι το ιδανικό μέρος για να εξασκήσουμε τις επιδόσεις μας στην πεζοπορία, αφού το ορεινό περιβάλλον, το παραμυθένιο ελατόδασος και η καθηλωτική, αμφιθεατρική θέα στον καταγάλανο κόλπο της Ιτέας, δεν μπορούν παρά να μας ανοίξουν την… όρεξη για ατελείωτες περιηγήσεις!

Σούνιο

Νοιάζομαι tip: Για να απολαύσουμε στο έπακρο μια μονοήμερη εκδρομή, καλό είναι να εκμεταλλευόμαστε το φυσικό φως, να ξεκινάμε νωρίς από το σπίτι και να επιστρέφουμε ό,τι ώρα θέλουμε.

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!