Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Καλοκαιρινές συνήθειες και τον Σεπτέμβρη

Ανακάλυψε νέες συνήθειες που θα κάνουν τον Σεπτέμβριο τον… τέταρτο μήνα του καλοκαιριού.

Αυτός είναι ο τρόπος για να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι & τον Σεπτέμβρη

Αυτός είναι ο τρόπος για να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι & τον Σεπτέμβρη

Πολλά γράφονται και λέγονται για τον Σεπτέμβριο και όσα σηματοδοτεί. Πολλοί υποστηρίζουν πως είναι η «ουσιαστική» Πρωτοχρονιά, ο μήνας των αποφάσεων και των αλλαγών δηλαδή, καθώς σηματοδοτεί το τέλος των διακοπών και του καλοκαιριού, την αρχή του σχολικού έτους, τη νέα σεζόν, για πάρα πολλούς. Όλες αυτές οι «προσδοκίες» όμως μεταφέρουν στον Σεπτέμβριο ένα «βάρος» - κατ’ επέκταση και σε εμάς. Ο Σεπτέμβριος, μπορεί να έχει πρωτοβρόχια, εξακολουθεί όμως να έχει γενικά πολύ καλό καιρό, σχεδόν καλοκαιρινό. Μπορεί η προσδοκία των διακοπών να μην υπάρχει πια, υπάρχει όμως η προσδοκία της επιστροφής: Πολλοί είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε ξεκούραστοι στη ρουτίνα της ζωής μας – πολύ απλά, διότι είναι η ρουτίνα που έχουμε δημιουργήσει εμείς για τον εαυτό μας, για να ζούμε καλά και να είμαστε χαρούμενοι.

Πώς θα «απαλλάξουμε» λοιπόν τον Σεπτέμβριο από αυτό το «έξτρα βάρος» του; Πώς θα απαλλαγούμε από τη θλίψη ή την κατήφεια που προκύπτει από το ότι το καλοκαίρι και οι διακοπές τελείωσαν; Πώς θα αλλάξουμε τρόπο σκέψης και ζωής, αυτόν τον Σεπτέμβριο; Μα, πολύ απλά θα συνεχίσουμε να κινούμαστε και να δρούμε, σαν να είναι ακόμα καλοκαίρι, «μεταφέροντας» μερικές από τις καλοκαιρινές μας συνήθειες και τον Σεπτέμβριο.

#1 Συνεχίζουμε τα μπάνια στη θάλασσα

Οι πιο καθαρές, ήρεμες και ζεστές θάλασσες είναι τον Σεπτέμβριο – είναι απολύτως βέβαιο πως το έχουμε ακούσει, αλλά είχαμε ποτέ την ευκαιρία να το διαπιστώσουμε; Συνήθως η τσάντα θαλάσσης «πακετάρεται» και ανεβαίνει στο ντουλάπι πριν τελειώσει καν ο Αύγουστος, με την επιστροφή από τις διακοπές. Κι όμως ας δώσουμε την ευκαιρία στον Σεπτέμβριο να μας δείξει πως το να περνάμε τα Σαββατοκύριακά μας στη θάλασσα είναι η καλύτερη ιδέα που είχαμε ποτέ! Με σαφώς λιγότερη κίνηση στον δρόμο προς την ακτή, λιγότερο κόσμο από τους καλοκαιρινούς μήνες, ηρεμία, ησυχία και μια θάλασσα… «να την πιεις στο ποτήρι», το μπάνιο του Σεπτέμβρη θα γίνει η νέα αγαπημένη μας συνήθεια.

Αυτός είναι ο τρόπος για να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι & τον Σεπτέμβρη

#2 Συνεχίζουμε να φοράμε τα καλοκαιρινά μας ρούχα

Ναι, είναι επισήμως και τυπικά φθινόπωρο, όμως εφόσον ο υδράργυρος κινείται γύρω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, δεν έχουμε κανέναν λόγο να αποσύρουμε τα σορτσάκια και τα καλοκαιρινά φορεματάκια και να αρχίσουμε να φοράμε τα μακρυμάνικα. Είναι συνηθισμένο να νιώθουμε πως «βαρεθήκαμε» τα καλοκαιρινά, οι βιτρίνες των καταστημάτων μπαίνουν σε φθινοπωρινό mood και ίσως μας παρασύρουν, αλλά καλό είναι να συμβουλευόμαστε περισσότερο τους… μετεωρολόγους σχετικά με το τι θα φορέσουμε. Εξάλλου, με το να φοράμε ρούχα που δεν συνάδουν με τον καιρό, μας δημιουργεί ένα αίσθημα δυσφορίας – πραγματικά χωρίς λόγο!

#3 Συνεχίζουμε την «καλοκαιρινή» διατροφή

Τι σημαίνει αυτό; Πως εξακολουθούμε να έχουμε πολλά φρούτα και λαχανικά καθημερινά στη διατροφή μας, όσο τα βρίσκουμε ακόμα διαθέσιμα στα μανάβικα και τις λαϊκές αγορές. Σταφύλια, καρπούζια, σύκα, ροδάκινα, νεκταρίνια, πεπόνια, αλλά και μελιτζάνες, ντομάτες, φασολάκια και όλα τα κηπευτικά του καλοκαιριού είναι εδώ και συνεχίζουν να μας χαρίζουν νόστιμα και υγιεινά πιάτα. Παράλληλα, μας κρατούν ανάλαφρους ώστε να… έχουμε το περιθώριο και για το αγαπημένο μας παγωτό, όποτε μας κάνει κέφι! Εξάλλου νοιάζομαι για τη διατροφή μου, σημαίνει έχω μία καλύτερη καθημερινότητα!

Αυτός είναι ο τρόπος για να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι & τον Σεπτέμβρη

#4 Συνεχίζουμε την ηλιοθεραπεία

Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα συναντάμε την εξής αντίφαση: Αν και ζούμε σε μία από τις πιο ηλιόλουστες περιοχές της Γης, με ηλιοφάνεια τις περισσότερες ημέρες ακόμα και του χειμώνα, εν τούτοις στον πληθυσμό καταγράφονται πολύ υψηλά ποσοστά έλλειψης βιταμίνης D, η οποία συντίθεται στο δέρμα από τον ήλιο. Ο όρος «ηλιοθεραπεία» άλλωστε, παραπέμπει στις θεραπευτικές ιδιότητες του ήλιου, που καλό είναι να μην ξεχνάμε. Σε κάθε περίπτωση, συμβουλευόμαστε τον γιατρό μας και τηρούμε όλους τους κανόνες ασφαλείας για την έκθεσή μας στον ήλιο, που πρέπει να γίνεται πάντοτε υπό τις κατάλληλες συνθήκες και με την κατάλληλη προστασία.

Αυτός είναι ο τρόπος για να «κρατήσουμε» το καλοκαίρι & τον Σεπτέμβρη

#5 Συνεχίζουμε τα σχέδια

Μπορεί να μην κάνουμε αυτή τη στιγμή σχέδια για καλοκαιρινές διακοπές, όμως μπορούμε να σχεδιάζουμε και να πραγματοποιούμε μονοήμερες, κοντινές εκδρομές σε περιοχές που θα θέλαμε να γνωρίσουμε και μπορούμε να το κάνουμε με τη βοήθεια του καλού καιρού. Μπορούμε να ταξιδέψουμε σε βουνό και θάλασσα, να δούμε νέα μέρη και να συνεχίσουμε να έχουμε το αίσθημα της εξερεύνησης, που «φουντώνει» με τα καλοκαιρινά ταξίδια και το αίσθημα της ικανοποίησης που δίνει μια τέτοια εκδρομή, οικογενειακή ή με φίλους ή ακόμα και με συναδέλφους, καθώς είναι πιο εύκολο να «συντονιστούμε» αυτή την εποχή από ότι το καλοκαίρι.

«Κρατάμε» το καλοκαίρι μας και τον Σεπτέμβριο και συνεχίζουμε να περνάμε καλά, ακόμα και όταν οι διακοπές τελειώνουν!

Νοιάζομαι tip: Συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τον παγωμένο και λαχταριστό Nescafé Frappé μας, εκτός αν θεωρούμε ότι είναι  η ώρα να «γυρίσουμε» στη γνωστή, αγαπημένη κόκκινη κούπα με τον ζεστό μας Nescafé!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!