Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to main content
Καλοκαίρι, Αύγουστος & διακοπές στο βουνό

Αυτόν τον Αύγουστο κάνε καλοκαιρινές διακοπές στο βουνό χωρίς θάλασσα & απέφυγε τον συνωστιμό! 

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Η αλήθεια είναι πως για τους περισσότερους ο Αύγουστος είναι ταυτισμένος με τη θάλασσα, ειδικά στην Ελλάδα, με τα αμέτρητα νησιά και την απέραντη ακτογραμμή. Κι όμως, υπάρχει εναλλακτική για να περάσουμε καλά τον Αύγουστο και να είμαστε μακριά από τη θάλασσα. Συνήθως πρόκειται για επιλογή που κάνουν εκείνοι που θέλουν να αποφύγουν την πολυκοσμία και όσα αρνητικά φέρνει μαζί της η υψηλή τουριστική περίοδος (αυτό που ονομάζουμε high season) στους δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς στη χώρα μας. Ειδικά για το φετινό καλοκαίρι, ο Αύγουστος χωρίς θάλασσα μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για πολλούς από εμάς που φροντίζουμε να αποφύγουμε τον συνωστισμό, που τα οικονομικά μας δεν μας επιτρέπουν παραθαλάσσιες διακοπές ή που δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε την ανάλογη, πολυήμερη άδεια από την εργασία μας για ένα ταξίδι σε νησί, όπως συνηθίζαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Ανοίγεται λοιπόν μπροστά μας η εναλλακτική επιλογή, δηλαδή το να περάσουμε τον Αύγουστο χωρίς να δούμε θάλασσα -τουλάχιστον… από κοντά! Η προφανής απάντηση στο πολύ γνωστό δίλημμα του καλοκαιριού είναι το βουνό και όσο σκεπτικοί κι αν είμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, είναι βέβαιο πως θα το ξεπεράσουμε μόλις βρεθούμε από την πνιγερή ζέστη της πόλης, στην αναζωογονητική δροσιά του βουνού. Πίνδος, Παρνασσός, Βαρδούσια, Ζήρεια, Πάρνωνας και Ταΰγετος, το Παγγαίο στη Βόρεια Ελλάδα είναι ελληνικά βουνά με πανέμορφα μέρη για ξεκούραση και ομορφιές που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Παραδοσιακά χωριά, με πλατείες με πλατάνια και βρύσες – ακόμα και καταρράκτη διαθέτει η Αγόριανη του Παρνασσού στην πλατεία της – μας εντυπωσιάζουν με την απλότητά τους.

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Φαγητό παραδοσιακό, υψηλότατων προδιαγραφών, διαμονή σε ξενώνες που είναι πολυάσχολοι τους χειμερινούς μήνες και το καλοκαίρι έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν πλήρως τη φιλοξενία τους, εκδρομές στη φύση και στο πράσινο, κολύμπι σε λιμνούλες και ποτάμια. Ο Αχελώος διαθέτει τις δικές του παραλίες στα ορεινά της Άρτας, για παράδειγμα, ενώ ο ποταμός Αχέροντας στην Ήπειρο είναι εντυπωσιακά παγωμένος όλο τον χρόνο. Αντίστοιχα, ο Λούσιος στην ορεινή Πελοπόννησο δημιουργεί εντυπωσιακά τοπία με τα καθάρια νερά του και την εντυπωσιακή ορμή τους. Η Λίμνη Πλαστήρα, ακόμα ένας εναλλακτικός καλοκαιρινός προορισμός, ενώ εμπειρίες όπως η διάβαση του φαραγγιού του Πάντα Βρέχει στη Στερεά, η Βάλλια Κάλντα και το φαράγγι του Βίκου, ράφτινγκ στον Νέστο, συγκαταλέγονται εύκολα σε αυτό που ονομάζουμε «εμπειρίες ζωής»!

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Η ορεινή Ελλάδα, είναι η αλήθεια πως δεν είναι τόσο γνωστή όσο η νησιωτική, καθώς το καλοκαίρι, τις περισσότερες φορές, συνδέεται με τα νησιά της πατρίδας μας. Αν επιλέξουμε όμως να κάνουμε κάτι διαφορετικό, ένα μεγάλο, αλλιώτικο βήμα, τα πανέμορφα, καταπράσινα βουνά της, δεν θα μας απογοητεύσουν. Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να μας γοητεύσουν τόσο, ώστε τουλάχιστον να δεχτούμε πως το «κλισέ» που λέει πως κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι πανέμορφη, όντως ισχύει!

Μια κουβερτούλα τις νύχτες, που στο βουνό είναι πάντα δροσερές, το κελάηδημα των πουλιών ή ο ήχος του ποταμού που μας ξυπνάει το πρωί, πικ νικ στη φύση, πεζοπορία και ορειβασία, ορεινή ποδηλασία, κολύμπι και βουτιές σε παγωμένες λίμνες και ποτάμια, σπορ όπως το ράφτινγκ που προαναφέραμε, ιππασία, «κυνήγι» μανιταριών και τόσες άλλες εμπειρίες που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο βουνό. Οι τιμές στις περισσότερες από αυτές τις περιοχές είναι «ευκαιρίες» σε σχέση με τα καλοκαιρινά θέρετρα ή σε σχέση με τον χειμώνα, όταν είναι η δική τους high season κι αυτό είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα για να αποφασίσουμε να περάσουμε τον Αύγουστο μακριά από τη θάλασσα!

Διακοπές Αυγούστου: καλοκαίρι στο βουνό χωρίς θάλασσα

Στην περίπτωση πάλι που δεν έχουμε τη δυνατότητα να φύγουμε από την πόλη, τότε μπορούμε να αφιερώσουμε τις ελεύθερες ώρες της ημέρας μας σε δραστηριότητες στα γύρω βουνά: Μια πεζοπορία στην Πάρνηθα, για παράδειγμα, είναι όλο τον χρόνο απολαυστική. Όπως είναι και μια μονοήμερη εκδρομή, όχι στις παραλίες της Κορινθίας, αλλά στα ορεινά Τρίκαλα, στη λίμνη Δόξα, στο Μαίναλο. Οι επιλογές είναι αμέτρητες, υπάρχουν δίπλα μας και αυτό που έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά είναι να σκεφτούμε… «ανάποδα»: Αν τώρα ήταν Δεκέμβριος, πού θα μας άρεσε να ταξιδέψουμε;

Νοιάζομαι tip: Καθώς ετοιμάζουμε την τσάντα για το πικ νικ μας στο βουνό, βάζουμε μαζί μας το αγαπημένο σνακ των παιδιών, τις σοκολάτες Crunch, γάλακτος, λευκή, μπισκότο και Dark με σοκολάτα υγείας, μαζί με μια παγοκύστη – και παγωμένες είναι υπέροχες!

Θέλεις να μαθαίνεις άμεσα τα νέα μας;

Μείνε συντονισμένος και μάθε πρώτος για τους διαγωνισμούς, τις συνταγές και τα άρθρα, καθώς και νέα για τα προϊόντα μας.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum dictum maximus diam nec commodo. Phasellus sit amet urna dignissim, pulvinar ante vel, fringilla massa.
Ανακάλυψε έναν ολόκληρο κόσμο προνομίων!
Αν είσαι ήδη μέλος, συνδέσου στον λογαριασμό σου για να επωφεληθείς από τα προνόμια Νοιάζομαι. Αν δεν είσαι μέλος, κάνε την εγγραφή σου ΤΩΡΑ!